Tradicionális ájurvédikus gyógynövény!
Indiából származó, kiváló minőségű őrölt kurkuma.
Az Indiából származó kurkumát hagyományosan az ájurvédikus gyógyászatban használják. A bio kurkumát Észak-Indiában termesztik, ahol a meleg, nedves éghajlat miatt jól érzi magát.
A curcuma longa növény gyökereit és gyöktörzsét fogyasztjuk, amelyek a kurkuma jellegzetes élénk sárgás-narancssárga színét és erős borsos ízét adják. A kurkuma széles körben használatos a dél-ázsiai konyhában. Az organikus kurkuma por segítségével adhatunk ízt a curryknek és a leveseknek, a grillezett zöldségek ízletes fűszerezéséhez.
A megmosott szárakat megszárítják és megőrlik, az asztalra jellegzetes aromájú, sárga porként kerül.
Bőrápoló szerként is alkalmazzák.
Bio; Vegán; Természetes anyagokból; Nem besugárzott; Mesterséges ízesítőmentes; Mesterséges színezékmentes; Tartósítószermentes; BSE/TSE mentes; GMO mentes; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz; Allergénmentes; Zsírszegény; Telített zsírban szegény; Alacsony cukortartalmú; Élelmi rostban gazdag; Hozzáadott nátriumot/sót nem tartalmaz
Adagolás, javasolt felhasználás, tárolás
Egy adag = 5 g
1 adag naponta vagy ízesítésre ízlés szerint
Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen
Összetevők
100% bio kurkuma (curcuma longa), 3-4% kurkumin tartalom
Összetevők táblázata
|
Egységenként
100 g
|
Energia
|
1272 kJ/304 kcal
|
Zsír
|
0,9 g
|
- amelyben telített zsírsav
|
0,3 g
|
- amelyben egyszeresen telítetlen zsírsav
|
0,4 g
|
- amelyben többszörösen telítetlen zsírsav
|
0,2 g
|
Szénhidrát
|
55,4 g
|
- amelyben cukor
|
3,6 g
|
Rost
|
19,5 g
|
Fehérje (protein)
|
8,3 g
|
Só
|
0,1 g
|
Átlagos értékek. Táplálkozási információinkat rendszeresen felülvizsgáljuk.
Figyelmeztetések
- MinőségiTermészetes termékről lévén szó, a táplálkozási tulajdonságok változhatnak a környezeti feltételektől függően, illetve az idő múlásával.
|