Alacsony kalóriatartalmú tápanyagforrás!
Vitamindús, nagy mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat és nyomelemeket.
A cékla a beta vulagris növény fő gyökérrésze. A gyökér sötétvörös-lila színe az élelmiszereknek élénk színt ad. Gyakori a kelet-európai konyhákban. Add hozzá a bio céklaport a smoothie-khoz, süteményekhez, mártásokhoz, salátaöntetekhez és levesekhez, hogy jellegzetesen édeskések és természetes módon, sziporkázóan színesek legyenek. Európába a rómaiak segítségével jutott el, de csak később terjedt el, mint élelmiszer. Bár eleinte jellemzően főzték vagy salátákat készítettek belőle, az elmúlt évszázadokban felhasználása egyre sokoldalúbbá vált és népszerűsége folyamatosan nőtt. A BioMenü BIO CÉKLA port ellenőrzött körülmények között termesztik. Gondosan válogatják, tisztítják, majd kíméletesen szárítják, porítják és csomagolják. Így megőrzi eredeti, gazdag tápanyagtartalmát. Dúskál a vitaminokban, ásványi anyagokban és nyomelemekben.
Bio; Vegán; Természetes anyagokból; Nem besugárzott; Mesterséges ízesítőmentes; Mesterséges színezékmentes; Tartósítószermentes; BSE/TSE mentes; GMO mentes; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz; Allergénmentes; Zsírmentes; Telített zsírtól mentes; Élelmi rostban gazdag; Hozzáadott nátriumot/sót nem tartalmaz
Adagolás, javasolt felhasználás, tárolás
Egy adag = 5 g
Fogyaszthatjuk folyadékban hígítva frissítő italként, főzhetünk levest belőle és keverhetjük salátákhoz is.
Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen, gyermektől elzárva
Összetevők
100% bio cékla (beta vulgaris)
Összetevők táblázata
|
Egységenként
100 g
|
Energia
|
1029 kJ/246 kcal
|
Zsír
|
0,3 g
|
- amelyben telített zsírsav
|
0,0 g
|
- amelyben egyszeresen telítetlen zsírsav
|
0,0 g
|
- amelyben többszörösen telítetlen zsírsav
|
0,1 g
|
Szénhidrát
|
24,7 g
|
- amelyben cukor
|
18,3 g
|
Rost
|
52,6 g
|
Fehérje (protein)
|
10,4 g
|
Só
|
0,1 g
|
Átlagos értékek. Táplálkozási információinkat rendszeresen felülvizsgáljuk.
Figyelmeztetések
- MinőségiTermészetes termékről lévén szó, a táplálkozási tulajdonságok változhatnak a környezeti feltételektől függően, illetve az idő múlásával.
|